IFTTT – automatizáljuk feladatainkat könnyen és gyorsan

0 710

Az Apple mobileszközei után immáron a Google mobil operációs rendszerével rendelkező telefonokra és táblagépekre is letölthető a feladataink automatizálását megkönnyítő alkalmazás.

Számos hasonszőrű alkalmazással találkozhattunk már, amely netes tevékenységeinket hivatott leegyszerűsíteni, az IFTTT névre hallgató app azonban jócskán kitűnik ezek közül, mostantól ráadásul már az androidosok is kipróbálhatják, az alkalmazás ugyanis eddig kizárólag iPhone-ra és iPadre volt elérhető.

Az IFTTT lényege, hogy a különféle internetet igénylő szolgáltatásokat és más alkalmazásokat is kezes báránnyá változtathatunk, az app ugyanis nemcsak, hogy megkönnyíti ezek használatát, de az általuk igénybe vehető funkciókat is egyetlen átláthatóbb felületre rendezi. De pontosan mit is jelent ez? Lássuk!

Az alkalmazás segítségével különféle „recepteket” (így nevezi az alkalmazás) hozhatunk létre, amelyek különböző célokat hivatottak szolgálni. Például egy egyszerű manőverrel az apphoz rendelhetjük Flickr, Dropbox, Facebook vagy Twitter-fiókunkat, majd az általuk is elérhető szolgáltatásokat kombinálhatjuk: utasítást adhatunk, hogy az újonnan készített fotók automatikusan felkerüljenek a Facebook profilunkra, vagy Dropbox tárhelyünkre, de készíthetünk újévi köszöntőt, amely automatikusan megjelenik majd Facebook/Twitter csatornánkon, amint beköszönt az újév. Beállíthatjuk azt is, hogy az otthoni Wi-Fi hálózatra való csatlakozáskor valamelyik közösségi oldalhoz tartozó fiókunk jelszavát kelljen beírni, de ez még mindig csak az alapszint, az alkalmazás ugyanis több tucatnyi kombinációt kínál, amelyeknek gyakorlatilag csak a képzelet szab határt.

Az IFTTT teljesen ingyen tölthető le az androidos eszközökre, használatához legalább Android 4.0-át futtató készülék szükséges.

[app]com.ifttt.ifttt&hl=bg[/app]

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá