Már megint a Galaxy S5 prémium változatáról pusmognak

Korábban maga a Samsung cáfolta a Galaxy S5 drágább változatáról szóló pletykákat, most azonban újabb hírek kaptak szárnyra. Talán mégis úton van a sokak által várt prémium modell?

A Galaxy S5 Prime (vagy prémium) változatának létezését firtató híreket nem olyan régen maga JK Shin, a vállalat mobilos részlegét irányító elnök-vezérigazgató oszlatta el, mondván, hogy a Samsung soha nem is tervezett másodpilótás készüléket kiadni már meglévő csúcsmobiljához. Az Asia Today című napilap viszont ennek éppen az ellenkezőjét véli tudni, szerintük maga a készülék nagyon is létezik, olyannyira, hogy a Samsung még idén nyáron bemutatja.

Az említett lap információira hivatkozva a SamMobile azt írja, a prémium modellt „Project KQ” néven készíti a Samsung és elsősorban az amerikai, valamint az európai piacokra kívánják bevezetni valamikor június környékén.

A szóban forgó készülék főként abban térne el a jelenleg kapható Galaxy S5-től, hogy műanyag helyett fém borítaná az egész telefont, míg minden más jellemzőből a legkorszerűbb darabok kapnának helyet. Így legtöbben processzorból például az Exynos aktuálisan új, integrált LTE modemmel is rendelkező nyolcmagos lapkáit, és a MALI 600MHz-en dübörgő grafikus gyorsítóját vizionálják, mely lenyűgöző képminőséget lenne képes produkálni az amúgy QHD (2560×1440 pixel) felbontású kijelzőn.

A Galaxy S5 Prime változatú testvérének létezése körül mindezektől függetlenül továbbra is rengeteg a kérdőjel. Az viszont mindenképp felvet néhány kérdést, hogy ha a telefon soha nem is volt tervbe véve, vajon miért halogatta hónapokig az erről szóló pletykák megcáfolását a Samsung?

(kép: curved.de)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

Szólj hozzá