1 milliárd felett a mobilos Facebookozók száma

A hagyományos webes felület mellett már 1 milliárdnál tart a legnagyobb közösségi oldalt mobilról látogatók száma is. Hova tovább?

A Facebook elképesztő ütemben növekvő felhasználói bázisánál már csak a közösségi oldalt mobiljukon keresztül látogató felhasználók száma lehet a nagyobb: a vállalat legújabb mérföldkövével kapcsolatos bejelentéséből kiderült, mára több mint 1 milliárdra tehető a Facebook havi aktív mobilos használóinak száma is, míg a közösségi oldal teljes „létszáma” egészen pontosan 1,28 milliárd regisztrált júzernél tart.

A látogatói bázissal kapcsolatos újabb rekord mellett azért szép számmal nőtt bevétel is, melyről múlt hét szerdán tett közzé hivatalos adatokat a Facebook. A tavaly ilyenkor közölt első negyedéves időszak eredményeihez képest idén mintegy 72 százalékkal nagyobb hasznot könyvelhetett el a vállalat, így 2014 első három hónapját tekintve összesen 2,5 milliárd dollárnyi bevételről számoltak be. A hirdetésekből származó gigászi pénzek a Facebook tájékoztatása szerint egyébként zömében a mobilos reklámoknak köszönhető.

A Facebook legutóbb az üzenetküldési megoldásában rövidesen bekövetkező változtatások kihirdetése miatt került a középpontba, melynek következményét szinte biztos, hogy páran kevésbé fogják szeretni. Emellett jó pár újdonság is érkezőben van, ezek között ráadásul olyan is, ami csaknem fittyet hányna az adatmegosztással kapcsolatos aggályainkra.

(kép: Mashable)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá