Csúszik a Chromebook 2 megjelenése

2 2,211

Ismeretlen okok miatt némileg későbbre halasztja Chromebook 2 laptopjának amerikai premierjét a Samsung. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a csúszás vajon más országokat is érint-e majd.

A Samsung neve kapcsán többeknek (általában) elsőre a Galaxy telefonok ugranak be, pedig a dél-koreai gyártó szép számmal jeleskedik a minőségi laptopok, és persze a mostanság egyre inkább népszerűbbé váló Chromebookok terén is. A vállalat hivatalosan március elején mutatta be tavalyi Chromebook szériájának idei felfrissített változatát, a nemes egyszerűséggel csak Chromebook 2-nek keresztelt masinát. A szóban forgó készülék egyik legszembetűnőbb jellegzetessége a Galaxy Note 3-nál megismert műbőrhatást keltő fedélbevonat, mely elegáns megjelenést kölcsönöz az amúgy sem túlcsicsázott noteszgépnek.

A többféle színváltozatban is érkező Chromebook 2 kapcsán azonban rossz hír lehet, hogy az elsőként az amerikai piacokon tervezett áprilisi megjelenés végül májusra csúszik. A gyártó a késlekedés okát egyelőre nem tisztázta, illetve azt sem, hogy a csúszás más országok premierjére is kihat-e majd.

A Chromebook 2 piaci megjelenésének halasztásáról egyébként az Amazonon keresztül vásárlók számoltak be először: több felhasználót a rendelés leadását követően e-mailben tájékoztattak arról, hogy a terméket csak május 15-ét követően fogják tudni átvenni.

A 11,6 colos fekete és fehér színekben érkező Chromebook 2-ért 319 dollárt (72 ezer forintot) kell leszurkolni, a nagyobb modellért (13,6”) ennél picit többet, 399 dollárt (90 ezer forintot) kérnek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

Szólj hozzá