Lenyomta az iPhone-t a Galaxy S5

1 1,753

Az Egyesült Államokban már biztosan sikert könyvelhet el az új Galaxy (és persze vele együtt a Samsung), de hogy mennyire, azt egy most megjelent infógrafika is remekül vázolja.

A Galaxy S5 piaci sikerét egyértelműen jelzi a készülék fogadtatását leíró nyitóhétvége történései: beszámolók szerint világszerte számos mobilszolgáltató előtt hosszú sorok kígyóztak, a hivatalos forgalmazás megkezdését követően pedig több helyen pillanatok alatt elfogytak az első készletek. A siker úgy tűnik tehát, idén sem marad el, és bár a Samsung továbbra sem közölt az eladott mobilokra vonatkozó pontos számadatokat, elemzői információk szerint az új Galaxy-ból nagyjából kétszerannyi találhatott gazdára, mint az amúgy ugyancsak sikeresnek mondható tavaly megjelent Galaxy S4-ből.

Ennek apropóján az iQmetrix nevű statisztikai elemzéseket feldolgozó cég a napokban egy érdekes infógrafikát osztott meg, melyhez az Észak-Amerikában található Galaxy S5-öt is forgalmazó üzletek adatait vették alapul.

Az értékesítési adatokat bemutató táblázatból kiolvasható többek közt, hogy a hivatalos megjelenést követő hétvégén az okostelefonok összeladásának 25 százalékát csak a Galaxy S5 tette ki az USA-ban, 18 százalékát pedig Kanadában. Viszonyításképpen ugyanez az iPhone 5S szempontjából már jóval kisebb: az Apple tavaly szeptemberben megjelent mobilja az összeladások tekintetében 18 (USA) és 13 százalékot (Kanada) ért el az első három napban.

(kép: iMore)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. Miert mindig az iphoneal hasonlitja ossze magat a samsung??? Eleg idegesito es szanalmas hogy minden reklamban es osszehasonlitasokban magat fenyezi… Talan ezzel probal premium hatast kolcsonozni a muanyag kvarczjatekainak? Mar a htc is sokkal minosegibb telefonokat csinal…
    Bar ertheto ha elkezdenek en is gagyi telefont gyartani, csak az iphoneal csinalnek osszehasonlito hireket ill videojat…

Szólj hozzá