Kiderült, hogy miért is olyan nagyszerű a Galaxy S5 kijelzője

0 1,124

Nem mintha eddig is panaszkodnunk kellett volna a Galaxy S5 kijelzőjére, de most a Samsung egy gyártói szemmel készült beszámoló formájában magyarázza meg, mivel is tud többet az idei panel a tavalyi változathoz képest.

A Galaxy S5 februári bemutatkozásával számos újdonságra lehettünk figyelmesek az új zászlóshajó terén, hiszen a hardveres változások mellett szép számmal gyülekeztek a jobbnál jobb szoftveres funkciók is. Hogy csak párat említsünk, ilyen volt például a letöltési sebességet felturbózó Download Booster, vagy az ugyancsak általunk is bemutatott a telefon akkumulátorának élettartamát jelentősen megnövelő Ultra Power Saving Mode nevű fícsör, melyet aktiválva még a lemerülőfélben lévő Galaxy S5-öt is (a valamit valamiért alapon) közel 24 órán nyúzhatjuk.

A hardveres újításokhoz visszakanyarodva, ezúttal a képernyőt illető fejlesztésekről fogunk szót ejteni, pontosabban nem is mi, hanem a Samsung, a gyártó ugyanis nemrég egy terjedelmesnek mondható szakmai szemmel készült beszámolót tett közzé, melyben elmagyarázza, milyen technológiai újításokat vezettek be az idei modell esetében.

Az egy ilyen például, hogy az idei csúcsmobilban helyet kapó Super AMOLED kijelző közel 1,6-szer erőteljesebb színskálával rendelkezik, mint a hagyományos LCD panelek, ami nemcsak, hogy csökkenti a fényvisszaverődést, de lehetővé teszi a gyengébb fényviszonyok melletti teljes értékű használatot is. Fontos újítás, hogy a képernyő immáron alkalmazkodik a környezetünkben fellelhető fényviszonyokhoz, így biztosítva a tökéletes olvashatóságot még tűző nappal szemben is.

Végül megemlítendő, hogy a Galaxy S5-be épített panel válaszideje mindössze 0,01 ms, ami egyúttal az iparban megtalálható többi konkurens megoldásához képest is lényegesen gyorsabb működést prezentál.

Hogy a Galaxy S5-el jó lóra tett-e a Samsung, ahhoz már semmi kétség sem fér: a mobilt óriási várakozás előzte meg a hivatalos forgalmazás előnapján, és jóval több is talált gazdára belőle, mint előző generációs változatából.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá