Ezért maradt a műanyagnál a Samsung

0 928

Legújabb mobiljánál sem hagyott fel a műanyag alkalmazásával a Samsung. A miértre az Engadget egyik újságírója kereste a választ.

Továbbra is foggal körömmel ragaszkodik a műanyag jellegű borítás használatához a dél-koreai gyártó, hiszen akárcsak a tavalyi modell esetében, úgy a legújabb készülékét is ilyen anyaggal látta el. Ennek kapcsán igen vegyesen alakulnak a felhasználói visszajelzések: egyesek szerint meglehetősen nehéz különbséget tenni az éppen aktuális csúcsmobil és a régebb óta piacon lévő olcsóbb készülékek között, hiszen a hiába a telefon hátulját borító perforált minta, a műanyag, akkor is műanyag marad.

A miértre az Engadget keresi, pontosabban kereste a választ, amikor is interjút készített a Samsung egyik vezető mérnökével, Dong Hun Kim-mel.

A kezdetek

„A fő cél az volt, hogy a használhatóságot ötvözzük valami kellemes érzést keltő anyaggal, ami egyúttal kényelmes fogást ad az ötödik generációs Galaxy S-nek.” – mondta Dong Hun Kim. „Úgy éreztük, hogy a fém használata nemcsak plusz súllyal jár, hanem rideg érzést is kelt a felhasználóban, így az erre vonatkozó terveket végül elvetettük, és alapjaitól kezdtük újra.”

Az interjú során a mérnököket a Galaxy S5 szoftveres újdonságairól is megkérdezték: „elsősorban azokra a funkciókra összpontosítottunk, mint a kamera, a böngészés, vagy az üzenetküldés, hiszen ezeket nap, mint nap igénybe vesszük. A divatos, vagy szimplán mutatós újdonságok nem életképesek, hiszen a felhasználók ezeket rövid időn belül megunják.” – mondta Jeeyeun Wang, a Samsung szoftveres csapatának vezetője.

A Galaxy S5 hivatalosan április 11-e óta kapható szerte a világban, így köztük Magyarországon is. A siker úgy tűnik idén sem marad el, a Samsung legújabb csúcsmobilja iránt óriási érdeklődés mutatkozik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá