Elektronikus pénztárcát fejlesztene a Samsung

Egy teljesen új, biometrikus adatokat használó fizetési rendszer indítását tervezi a dél-koreai gyártó. Az e-Wallet (elektronikus pénztárca) teljesen kiválthatja a hagyományos készpénz alapú fizetési módot – ezt vetíti legalábbis előre a Samsung frissen bejegyzett szabadalmi terve.

A Samsung biometrikus azonosítási rendszere elsőként a gyártó frissen piacra került Galaxy S5 készülékében vált elérhetővé, de az új funkció egyre inkább úgy tűnik, nemcsak biztonsági okokból lesz fontos a Samsung és persze a felhasználók számára. Mint ismeretes, a Samsung a Galaxy S5 megjelenésével egyúttal bejelentette, hamarosan több országban is használható lesz a gyártó és az elektronikus fizetési megoldásairól ismert PayPal közös találmánya, mely által ujjlenyomatunk megadásával fizethetünk majd egy-egy vásárolni kívánt termék után, legyen az egy új kabát, vagy egy csésze kávé a sarki presszóban.

Az újfajta fizetési módszer széles körben való elterjesztése egyelőre persze még a jövő zenéje, de a szolgáltatás biztonságosabbá tételén már most dolgozik a Samsung.

A Sammobile hozta nyilvánosságra azokat a frissen bejegyzett szabadalmi terveket, melyek szerint a Samsung egy, a mostaninál jóval megbízhatóbb és komplexebb szolgáltatást kíván indítani, melyhez egyszerre akár több ujjlenyomatot is rendelhetnénk, ezáltal pedig lényegesen biztonságosabbá tehetnénk az ily módon történő fizetést. A Sammobile azt írja, egy-egy ujjlenyomatunkhoz különböző utasításokat is beállíthatnánk.

A Samsung e-Wallet rendszerének megjelenése egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy a szóban forgó szolgáltatás egy különálló program, vagy a rendszer már meglévő darabja lesz.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá