A Samsung hamarosan komoly felvásárlásokba kezdhet

0 716

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Samsung elindította saját, zenei stream alapú rendszerét, a Milk Music-ot. A dél-koreai vállalat két üzleti modellel vágott neki a projektnek. Mindazok, akiket nem zavar néha egy-egy reklám, azoknak ingyenes a szolgáltatás, míg akik teljesen hirdetésmentes élményt szeretnének, azoknak egy minimális összeget, havi 3,99 dollárt kell fizetniük a prémium verzióért. A Wall Street Journal újságírója leült beszélgetni a Wonpyo Honggal, aki tömören felvázolta az elképzeléseket: forradalmasítani akarják a zeneipart.

A Samsung Media Solutions Center divíziójának elnöke elmondta, hogy jelenleg nem szeretnének sem a Tizen, sem pedig a Milk Music sikerét megítélni, ugyanis ez még túl korai lenne. Az utóbbit közel 380 ezer ember töltötte le, ami kifejezetten szép szám annak tekintetében, hogy csupán bizonyos Samsung Galaxy modellekkel érhető el a szolgáltatás. Hong elmondta, hogy a következő céljuk, a platformbővítés, szeretnék minél több emberrel megismertetni a Milk Music-ot okostelefonon és táblagépen egyaránt.

Továbbá hozzátette, hogy az elkövetkezendő időkben a Samsung várhatóan aktívabb lesz a fúziók és felvásárlások kapcsán. Azonban még túl korai lenne akvizíciós célokról beszélni. Mindenesetre várhatóan lokáció alapú cégek kerülhetnek a dél-korea vállalathoz, ugyanis a Samsung középpontjában továbbra is a mobiltelefonok álnak.

Amikor a Wall Street Journal újságírója a Tizen szoftverről kérdezte, Wonpyo Hong más megvilágításba helyezte az egész rendszert. Szerinte nem fontos maga a Tizen márkanév, hanem a kiemelt cél, hogy egy olyan platformot tudjanak felajánlani, ami egyszerre kezeli a mobiltelefonokat, televíziókat és a háztartási eszközöket. Ugyanis a szoftver egy hozzáadott érték a Samsung készülékeinél. Szerinted jó úthon halad a Samsung?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá