Innovációs múzeumot nyitott a Samsung

1 881

Az elektronikai ipar fejlődését meghatározó történelmi remekműveket bemutató múzeumot nyitott a Samsung. Az hagyományos kiállítás helyett egy ötemeletes épületben tekinthetik meg az érdeklődők a technológiai csodákat felsorakoztató relikviákat, a vákumos porszívótól egészen a mobiltelefonig.

Alapításának negyvenötödik évfordulója alkalmából, mintegy 150 történelmi remekművet gyűjtött össze a Samsung. Az elektronikai ipar fejlődését meghatározó innovációs kiállítás a szokványos múzeumi forma helyett egy ötemeletes épületben, három csarnokban várja a technológiai újítások iránt érdeklődöket – mondta a Samsung új innovációs múzeumának megnyitóján elhangzott beszédében Kwon Oh-hyun vezérigazgató.

A Dél-Koreában nyílt emlékkiállításon a Samsung termékeken túl számos más gyártótól származó eszköz is helyett kapott, mint például a számítástechnika úttörőjeként is emlegetett Apple II. A kiállítás iránt érdeklődők emellett három csarnokban vehetik szemügyre például Thomas Edison találmányait, de látható többek közt Bell és Faraday kísérleteinek első “eredménye” is. A múzeumban emellett nagy hangsúlyt kaptak a tech történelem legemlékezetesebb pillanatai és eseményei is, így a kiállított eszközökön túl rövidfilmeket és hangfelvételeket is meghallgathatnak az oda látogatók.

Ha az utazás helyett inkább otthon a karosszékből hátradőlve néznénk meg a Samsung dizájnnal és a tervezési folyamatokkal kapcsolatos új, interaktív weboldalát, akkor csak párat kell kattintanunk, míg a múzeumi megnyitóról készült képek a Verge oldalán tekinthetők meg.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá