Újabb izgalmas Samsung-szabadalom a láthatáron

A dél-koreai gyártó is gőzerővel készíti saját Google Glass-szerű kütyüjét, olyannyira, hogy most egy ehhez hasonló újabb eszköz tervét regisztráltatták.

Az elkövetkezendő évek technikai slágere alighanem a kiterjesztett valóságot használó készülékek lesznek, így nem véletlen, hogy az olyan neves IT vállalatok után, mint a Google, vagy az Apple, a Samsung is saját szemüveg készítésébe kezd. Pontosabban kezdett, ugyanis a dél-koreai óriástól hasonló koncepciót láthattunk már, nem is egyszer, most azonban egy teljesen új termékhez kapcsolódó szabadalmi tervet védettek le.

A SamMobile által megosztott képeken látható okos headset egy miniatűr, de a Google saját szemüvegéhez nagyon hasonló kijelzőpanelt is tartalmaz, amelyet akárcsak egy fejhallgatón található mikrofon esetében, itt is bármikor a szemünk elé helyezhetünk, illetve vissza a fülünk mögé, ha netalántán nincs szükségünk rá.

A SamMobile azt írja, az elképzelés bár rendkívül érdekes és izgalmas lehetőségeket rejt, azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi a célja az eszközzel a Samsungnak. Mindezek mellett ráadásul az sem tisztázott, hogy az eddig nyilvánosságra került tervek után, vajon melyik valósul majd meg, és hogy egyáltalán mikor vehetjük majd szemügyre az első ilyen termékeket. A témához kapcsolódó kérdésekből egyelőre tehát rengeteg van, most már csak győzzük kivárni a végeredményt. Nektek egyébként, hogy tetszik?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá