Ezek most a legmenőbb microSD kártyák

0 1,584

Hamarosan piacra dobja legújabb microSD kártyáit a japán elektronikai óriásvállalat, a Toshiba. Áruk egyelőre bár nem ismert, de a gyártó ígérete szerint a világ leggyorsabbjai közé tartoznak majd.

Az írási- és olvasási sebesség egekbe való növelésére eddig is számos példát láthattunk már, a Toshiba most azonban nem kis elhatározást tett, mint legújabb microSD adattárolóival csaknem alapjaitól újraértelmezni a gyors kifejezést. A japán elektronikai vállalat által frissen bemutatott UHS-II típusú kártyák legfőbb jellemzője az ultragyors működési sebességet lehetővé tévő interfész, mely az előző generációs (UHS-I) adattárolókhoz képest is 8-szor gyorsabb írási, és mintegy 2,7-szer gyorsabb olvasási sebességet garantál.

Az egyelőre csak 32 és 64 gigabájtos kapacitással rendelkező microSD kártyák az újgenerációs technológiának köszönhetően 4K felbontású filmek tárolására, valamint az adattárolókra való közvetlen rögzítésre is alkalmasak, ráadásul mindezt bárminemű minőségromlás nélkül.

A gyártó ígérete szerint az új microSD kártyák közül a kisebbik, a 32GB-os kivitel olvasási és írási sebességét tekintve 145 és 130MB/s adatátvitelt produkál, míg a nagyobbik (64GB) ennek közel dupláját, 260 és 240MB/s-os sebességet.

A Toshiba újgenerációs adattárolóinak áráról és hivatalos forgalmazási idejéről sincs hír, ahogy arról sem, hogy a két modell mellett tervezi-e nagyobb kapacitású kártyák piacra dobását a japán vállalat.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá