Ez most a legjobb selfie-készítő alkalmazás

0 8,342

Hazánkban is egyre népszerűbbnek számít az önfotózás, azaz a selfie készítés, melyről a dalok és könyvek mellett már számtalan alkalmazás is készült. Az alább bemutatott app azonban kitűnik a rengetegből.

Bár 2002-ben jelent meg, bővebb jelentéstartalmat elsőként mégis hashtag formájában kapott a selfie, amikor 2004-ben a Flickr-en több ehhez hasonló címkével ellátott fotót kezdtek feltölteni a szolgáltatás használói – írja az Új Nemzedék. Az Oxford Dictionaries a kifejezést 2013-ban végül az év angol szavának választotta, annak előfordulása ugyanis 2012-höz képest, mintegy 17000(!) százalékkal nőtt. A szelfizésről ez idő alatt jó pár dalt és könyvet is írtak, a letölthető alkalmazásokból pedig szép számmal akad már az App Store-ban és persze a Google saját boltjában is. Ez utóbbiba most ráadásul egy egészen különleges darab került fel.

A Retrica nevű selfie-készítésre alkalmas applikáció különlegessége, hogy számos (egészen pontosan 80) beépített szűrőt tartalmaz, melyekkel látványos hatást válthatunk ki egy-egy selfie fotóból. Az app emellett matricákat és a képek elkészítésére alkalmas időzítővel is rendelkezik, a szűrőket pedig közvetlenül a felvétel is előtt applikálhatjuk, így tényleg minden adott egy divatos önfotó elkészítéséhez.

Az alkalmazás mindennemű extrák mellőzése esetén teljesen ingyen tölthető le, ha néhány különlegességgel is bővítenék a felhozatalt, a szokásos alkalmazáson belüli vásárlásos opcióval megtehetjük.

[app]com.venticake.retrica&hl=en&referrer=utm_source%3D42matters.com%26utm_medium%3DWidgetWeb[/app]

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá