A Samsung Galaxy S5 jobban bírja a strapát, mint a Galaxy S4

0 2,370

Az elmúlt években nem csak nemzetközi szinten, hanem hazánkban is nagy trend lett az, hogy biztosítjuk okostelefonunkat. Mivel egy-egy ilyen készülék majdnem 200 ezer forint, ezért érthető az érdeklődés a szolgáltatás iránt. A SquareTrade pont ezt kínálja fel a mobilkommunikációs cégek ügyfeleinek. Azonban ahhoz, hogy meg tudják állapítani a havidíjat, minden készülék kap egy ITS pontszámot, mely megmutatja: mekkora az esély arra, hogy egy éven belül tönkremegy a telefon. Természetesen a Samsung Galaxy S5 esetén is elvégezték a mérést.

A dél-koreai óriás új csúcstelefonja 6 ITS pontot kapott. Ez átlagosnak felel meg, azonban a korábbi szériához képest nagy előrelépést tettek, ugyanis a Galaxy S4 mindössze 7 ITS pontot érdemelt ki. A rendszerről érdemes tudni, hogy minél kevesebb az érték, annál jobb. Tehát a 10 fokozatú skálán az 1-es a “szinte összetörhetetlen”, míg a 10-es a “kiemelten kockázatos” minősítést jelenti.

Az, hogy egy egész pontot sikerült javítani, vélhetően annak köszönhető, hogy a Samsung Galaxy S5 por- és cseppálló, ami bizony jónéhány rizikófaktort kiiktat. Az ITS pontszámot a víz ellenállás, az első és a hátsó panel érzékenysége, a perem felépítése és a készülék anyaghasználata alapján számolják ki. Az iPhone 5S 5.5 pontot ért el, azonban ehhez hozzátartozik, hogy a kopás nem biztosítási kár, így bármennyire is nézhet ki ramatyul a telefon, nem fogják cserélni. Szerinted a Samsung Galaxy S5 tényleg masszív lett?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá