Download booster: így működik a Galaxy S5 egyik csodafegyvere

0 1,381

A hardveres újdonságok mellett szép számmal gyülekezik a Galaxy S5-ben fellelhető szoftveres nehéztüzérség is. Ez utóbbihoz tartozik például a download booster nevű funkció, mely csaknem rakéta gyorsaságú letöltési sebességet ígér.

A Galaxy S5 egyik rejtett újdonságai közé tartozik a szoftveres részről elérhető download booster nevű jóság. A funkció lényege, hogy az új csúcsmobillal a Wi-Fi és az LTE-sített 4G-s hálózatok együttes erejét kombinálva, akár 80-90 százalékkal gyorsabb letöltési sebesség is produkálható, mely kiváltképp hasznos lehet olyankor, ha netán valamilyen nagyobb méretű fájlt töltenénk le. A funkció bekapcsolása nem automatikus, a készülék szoftveres beállításaiban bírhatjuk azt működésre, melyhez előbb engedélyeznünk kell a mobil adatforgalmat, valamint, hogy a készülék egyúttal Wi-Fi hálózatra is kapcsolódjon.

A PhoneArena információi szerint azonban némi turpisság is lehet a dologban, ugyanis az oldal beszámolójából kiderül, hogy néhány általuk tesztelt amerikai szolgáltatótól származó Galaxy S5-ből egyszerűen hiányzott a szóban forgó funkció. Mint utólag kiderült, a download booster hiánya nem gyártási hibából származó probléma volt, hanem az amerikai szolgáltatók tiltakozása, mondván, nem szerették volna, hogy az újdonsült Galaxy S5 tulajdonosok esetleges hálózati problémát okozzanak, így azt jobbnak látták száműzni. Ez egyébként a Verizont, az AT&T-t és a Sprintet érinti, a PhoneArena tesztjei szerint a T-mobile ottani hálózatán tökéletesen üzemelt a szoftveres újdonság.

Nálunk vajon mi a helyzet?

(kép: Mashable)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá