Nemcsak Samsung mobilokkal működik a Gear Fit

0 1,690

Egy mobilokkal foglalkozó oldal érdekes felfedezésre jutott: a Samsung állításával ellentétben más telefonokkal is működésre bírható a gyártó legújabb fitnesz kütyüje.

Sokan kritizálják amiatt a Samsungot, hogy frissen bemutatott hordozható technológiás kiegészítői is csak a gyártó telefonjaival hajlandóak együttműködni, pedig az asdasd és a 9to5Google emberei szerint is könnyen eltörölhető lenne a látszólag értelmetlen megkötés.

A két oldal nemrég összefogott, majd közös erőfeszítéseik után érdekes felfedezésre jutottak. Minden különösebb szoftveres beavatkozás nélkül sikerült elérniük, hogy a Gear Fit kapcsolatot létesítsen egy Nexus 5-el, majd ugyanezt a procedúrát megismételve a fitnesz kütyüt Bluetooth kapcsolat segítségével két további mobillal, egy HTC One-nal, és a gyártó legújabb készülékével, a szintén One néven elérhető M8-cal is összekötötték. Az eredmény bár nem mondható százszázalékosnak, lévén, hogy néhány funkció Samsung mobil hiányában nem működött, de az oldal szerint ettől függetlenül még így is tökéletesen használható az okos kiegészítő.

A Samsung természetesen egyelőre nem reagált az egyébként videón is megörökített műveletre, az mindenesetre egyértelműen látszik, hogy a dolog működőképes, tehát az egésznek úgyszólván, csak a papírmunka szabhat gátat. Csak reménykedni tudunk abban, hogy előbb-utóbb más gyártótól származó mobilokkal is kompatibilissé teszi majd a szóban forgó eszközt a Samsung, hiszen egy ilyen lépéssel feltehetően nem kis előnyre és persze még több piaci részesedésre tudnának szert tenni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá