KMPlayer: mobilra is megjelent a mindenevő videólejátszó

0 3,109

Találós kérdés: bármit lejátszik és még jól is néz ki, mi az? Segítünk, a KMPlayer. A népszerű médialejátszó most végre mobilra is megjelent.

Az asztali környezet és az Apple mobileszközei után végre Androidra is tölthető a díjnyertes multimédia program, a KMPlayer. A lejátszó egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a legtöbb formátummal elboldogul, de egyébként az olyan egzotikus csengésű kiterjesztéseket sem veti meg, mint az Ogg Theora, vagy a nemes egyszerűséggel OGM-nek nevezett formátum. A programot az asztali gépeken előszeretettel használók már jól tudják, hogy lejátszó nemcsak a feliratokat képes kezelni, valamint ezek finomhangolását, hanem emellett lehetővé teszi az audio és persze a videó rögzítést is legkülönbözőbb forrásokból, de alkalmas még például pillanatképek készítésére is.

A mobilra csak nemrég elérhetővé vált kliens kis különbséggel ugyan, de szinte ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint Windowsos testvére, kiegészítve néhány kifejezetten kisméretű és persze az érintőképernyőre szánt hasznos újdonsággal.

Ilyen például, hogy az adott médiatartalom lejátszási sebességét akár ujjunkkal is vezérelhetjük, csakúgy, mint a jelenetek közti váltást. A gesztusvezérlések között említésre méltó még a hangerő növelésére, illetve csökkentésére szolgáló funkció, melyet ujjunk fel-, illetve lefelé történő mozgatásával végezhetünk. Külön megjegyzendő, hogy mobileszköztől függetlenül, a program minden esetben az adott készülék képernyőméretéhez igazítja a lejátszani kívánt videós tartalmat.

A KMPlayer teljesen ingyen tölthető le az androidos mobileszközökre, a 36 különböző nyelvű kliens között már a magyar is megtalálható.

[app]com.kmplayer[/app]

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá