Komoly változás jön a Facebookos üzenetküldésben

2 13,703

Változtat mobilos üzenetküldési lehetőségein a Facebook: két hét múlva mobilról már csak a Messengeren keresztül lehet majd üzenni, aki eddig enélkül használta a közösségi oldalt, annak is kötelezően telepítenie kell majd az alkalmazást.

A Facebook opcionális üzenetküldési lehetőségeit eddig is sokan bírálták, a rövidesen életbe lépő új változtatás pedig csak még inkább ront az amúgy sem rózsás helyzeten. A közösségi oldal alap mobilalkalmazásából a legtöbb platformon eltűnik a chat funkció, így ha valaki az említett időpont után kíván majd ismerőseinek mobilról üzenni, kötelezően telepítenie kell majd a vállalat kifejezetten erre a célra kihegyezett Messenger alkalmazását.

A Facebook szóvivője által mondottak szerint néhány esetben kivételt tesznek, bár ezek részletei egyelőre nem tisztázottak. Először is, az alacsony kategóriába tartozó, tehát a meglehetősen csekély memóriával rendelkező androidos készülékek esetében továbbra is megmarad a natív alkalmazáson belüli üzenetküldés lehetősége. Másodszor, a Windows Phone, illetve az ehhez rendszerhez köthető táblagépek esetén sem kell majd kötelezően telepíteni a Messengert. Harmadszor, a Verge forrásai szerint a közösségi oldal által korábban kiadott, de egyelőre csak az Apple mobileszközeire elérhető hírolvasójából, a Paperből sem veszik ki az üzenetküldési lehetőséget.

A Facebook tájékoztatása szerint a változtatások két héten belül mindenkihez elérnek, ezzel kapcsolatban pedig minden felhasználónak értesítést küldenek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •