Zavar az erőben: szoftveres hiba lehet néhány Note 3-nál

Bár támogatja, néhány Note 3-mal rendelkező felhasználónál mégis kompatibilitási problémára vonatkozó hibaüzenetet ír ki a rendszer, ha a gyártó egyik újabb okosórájával kötné össze a telefont. A Samsung már tud a problémáról, a szoftveres frissítés napokon belül megérkezhet.

A Tizen Experts-hez érkezett felhasználói beszámolók szerint egy ismeretlen eredetű szoftverhiba miatt több Galaxy Note 3-mal és a gyártó Gear 2 Neo okosórájával rendelkező tulajdonosnál kompatibilitási problémára vonatkozó hibaüzenetet dob ki a rendszer, annak ellenére, hogy a két termék a hivatalos leírás szerint is támogatja a másik használatát.

Az oldal által megosztott információk szerint a probléma az okosórához tartozó Gear Manager nevű szoftvert érinti, pontosabban, ha a felhasználó az említett telefonnal próbálja meg szinkronizálni az órát, a folyamat megáll, majd mintha mi sem történt volna, a program mindennemű beavatkozás nélkül magától bezáródik.

A Samsung már tud problémáról, olyannyira, hogy a Galaxy S5 pénteki világpremierjével egy időben kiadja az okosórához tartozó legújabb szoftverfrissítést.

A gyártó, illetve az oldal munkatársai, valamint mi is azt tanácsoljuk, ha a szóban forgó problémával esetleg Ti is találkoztatok, ne próbáljátok meg az interneten fellelhető módszerekkel orvosolni azt. A nem hivatalos úton történő szoftveres javítások sok esetben vírusokat, vagy más komolyabb kártevőket is tartalmazhatnak, mellyel nemcsak a termékhez tartozó garancia érvényességét veszélyeztetjük, de a készülék működésében is kárt tehetünk.

(kép: Samsung)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá