A jövő mobiltöltője mindössze 30 másodperc alatt tölti fel teljesen a készüléket

1 834

A mai okostelefonok egyik legnagyobb problémája az, hogy hihetetlenül gyorsan lemerülnek. Ez nem meglepő: manapság annyi extrát tesznek bele a készülékekbe, hogy azok energiaigényeit az akkumulátor nem sokáig tudja kielégíteni. Éppen ezért hatalmas biznisz lett a külső töltőegységek forgalmazása. De nem sokáig. A jövő találmánya ugyanis egy olyan töltő, mely mindössze 30 másodperc alatt fullra tölti a telefont. Igaz, ennek a forgalomba kerüléséig még néhányat aludni kell.

Még hétfőn mutatták be azt a töltőt a Microsoft’s Think Next konferenciáján, mely mindössze fél perc alatt teljes mértékben feltölt egy mobiltelefont. A találmány a StoreDot érdeme, mely a Tel Avivi Egyetem nanotechnológiai részlegét öleli magában. Sajnos ez még csak egy prototípus, így senki ne szaladjon a boltokba megvásárolni.

A feltalálók szerint csupán 2016-ban kerülhet a polcokra. Addig javítanak a legnagyobb hibán: jelenleg ugyanis valamivel nagyobb a szerkezet, mint egy laptoptöltő. A StoreDot kifejezett célja, hogy minél kompaktabb legyen a találmányuk. Egyelőre csak Samsung Galaxy SIV telefonnal működik, de a portolás már folyamatban van. Az ára várhatóan 30 dollár körül fog mozogni, ami nagyjából 8600 forint.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá