Érdekes céget vásárolt fel a Twitter

0 636

Felvásárolta az egyik legnépszerűbb androidos mobiltelefonok kezdőképernyőjét testre szabó mobilalkalmazást a Twitter. Egyelőre nem tudni, hogy mihez kezdenek majd vele, ugyanis az akvizícióval kapcsolatos részletekről sem kívántak beszámolni.

Egy korábban a Google kötelékében dolgozó, mostanra azonban önálló fejlesztőcsapatként működő cég munkásságához köthető a Cover nevű androidos mobileszközökre letölthető alkalmazás. Az app lényege, hogy az adott készülékre feltelepítve a felhasználó az általa hat leginkább fontosnak tartott alkalmazásokat telefonja vagy táblagépének kezdőképernyőjére rendezheti, így azok mindig kéznél vannak.

A Cover igazi különlegessége azonban abban rejlik, hogy az algoritmusok segítségével az alkalmazás a telepítéstől számított néhány óra után „felméri” a telefon tulajdonosának appokra vonatkozó időszakos használati szokásait: mely alkalmazásokat használja délelőtt, vagy éppen délután, mit este és mit például a legkevésbé, vagy egyáltalán nem. Az adatokból listát készít, majd a napszaknak megfelelően a mobileszköz kezdőképernyőjére rendezi azokat az alkalmazásokat, amelyekhez jó eséllyel amúgy is hozzányúlnánk. Ennek az appnak a fejlesztésével foglalkozó céget vásárolta fel nemrég a Twitter.

Az akvizíció pontos részleteiről egyelőre nem kívánt beszámolni egyik fél sem, a Twitter mindössze egy 140 karakteres üzenetben osztotta meg a felhasználókkal a hírt, hozzátéve: a felvásárlással egy még jobb szolgáltatást kívánnak majd a felhasználók rendelkezésére bocsátani.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

(kép: Mashable)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá