Pazar látványvilággal érkezik a Samsung új 4K-s monitora

0 998

Főként játékosoknak és a mozizást elsősorban nappalijukban preferálóknak szánja egészen elképesztő, mintegy egymilliárd szín megjelenítésére alkalmas legújabb monitorát a Samsung.

A pixelháború következő epizódja már rég itt van, amit mi sem bizonyíthat jobban, mint a Samsung ténykedése: a dél-koreai vállalat legutóbbi sajtóközleményében jelentette be, hamarosan megkezdi az újabb UHD televízióihoz tartozó videós csomagjainak forgalmazását, valamint egyúttal 4K felbontású műsorsugárzását is, melyhez olyan nem kis tartalomgyártók szolgáltatják majd a minőségi adásokat, mint a 20th Century Fox, vagy a Netflix. Az új vizuális élményt persze nemcsak méregdrága tévével lehet majd elérni, jönnek a némileg pénztárcakímélőbb megoldások is, melynek első képviselői már itt is vannak.

A Samsung frissen bemutatott UD590 típusú LED monitorát elsősorban a játékosoknak, valamint a házi mozizást kedvelőknek szánja a gyártó. A tű éles képeket és gazdag színvilágot prezentáló megjelenítő a 3840 x 2160-es felbontást is gond nélkül produkálja, mindössze 1 milliszekundumnyi válaszidővel.

A monitor egyik különlegessége az úgynevezett Picture-in-Picture mód, mely lehetővé teszi, hogy egyszerre akár két számítógépet is rácsatlakoztathassunk, egyenlő arányban megosztva a munkafelületet. A 28 colos változatban érkező 4K-s UD590 mintegy 700 dolláros áron április 18-tól lesz kapható, de egyelőre csak az Egyesült Államok területén.

A monitor némileg butított változatát két további méretben (23,6 és 27) kívánja majd piacra dobni a Samsung (mindkettőt fullHD felbontással), de a hírek szerint ezeket csak április végén vehetjük majd először szemügyre.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá