A Fehér Ház kiakadt, hogy a Samsung Obamával reklámozta magát

0 792

Elképesztő, hogy míg gondok vannak Ukrajnával, három számjegyet csökkent a NASDAQ index, lövés ért egy amerikai katonai bázist, addig legnagyobb amerikai probléma az, hogy a Samsung retweetelni mert egy olyan képet, amit Samsung Galaxy Note 3-mal készítettek az elnökről úgy, hogy ő is tudott róla. A CBS News, Face The Nation on Sunday műsorának kerekasztal beszélgetésén bizony a témák között szerepelt az incidens.

A botrány abból fakad, hogy David Ortiz, a Boston Red Sox baseballjátékosa készített pár nappal ezelőtt egy selfie-t Obamával. Ezt feltöltötték a Twiterre, a dél-koreai vállalat helyi marketingcsapata pedig használta a kommunikációjában, ráadásul még Twitteren is meg merték osztani. Őrjöngött is a Fehér Ház egész stábja, hogy ezt bizony nem kellett volna, mert mégis csak Obama a világ első számú embere, így nem hirdethet semmit. Ennek okán jogi háborút indítottak a Samsung ellen.

A téma felkapott lett, ezért Dan Pfeiffer-t, Obama vezető tanácsadóját behívták a CBS News, Face The Nation on Sunday műsorába, hogy meséljen egy kicsit az esetről. Pfeiffer megismételte azokat a híreszteléseket, miszerint Ortiz megállapodást kötött a Samsung mobilos divíziójával arról, hogy népszerűsítse a Galaxy Note 3-mat, de azt csak egy nappal az elnök és Ortiz találkozása előtt véglegesítették. Éppen ezért Obamának fogalma sem volt arról, hogy egy promóciós kellék lesz, miközben elkészítették a selfie-t. Pfeiffer hozzátette: mindig aggodalommal tölti el az elnöki tanácsot az, ha Obama véletlenül egy támogatott terméket használ.

Bob Schieffer műsorvezető legérdekesebb kérdése az volt, hogy figyelembe véve a történéseket, a Fehér Ház fog-e komoly jogi lépéseket tenni a Samsung ellen? Pfeiffer elmesélte: megkeresték a Samsungot és “kifejezték az aggodalmukat az incidens kapcsán”. Mikor megkérdezték, hogy a vállalat erre mit mondott, Pfeiffer nem akart rá válaszolni, véleménye szerint az ügyvédek majd elintézik. A videó 5:47-től kezd nagyon érdekessé válni. Szerinted is ez az egyik legnagyobb probléma a világban?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá