Mikroszkóp alatt a Galaxy S5 kamerája

0 1,542

Darabokra szedte a Galaxy S5-höz tartozó kameramodult az egyik neves oldal.

A ma piacon lévő csúcsmobilokkal már valóban remek felvételeket készíthetünk mind videó, mind pedig fotók terén, a rakétamód előretörő technológiai fejlődésnek köszönhetően pedig egyre inkább érződik, hogy a mobilok előbb-utóbb tényleg felváltják majd a középmezőnybe tartozó kompakt kisgépeket. A mobilfotózást érintő innováció most leginkább a nálunk is hamarosan kapható Galaxy S5 terén érződik, ennek apropóján szedte darabokra a szóban forgó készüléket a Chipworks, hogy megbizonyosodjanak arról, valóban olyan képminőséget produkál-e a Galaxy S5, mint azt a Samsung állítja.

Mint ismeretes, a Samsung Galaxy típusú mobiljainak több éven keresztül a Sony biztosította a képérzékelőket, tavaly azonban a Samsung megszűntette a gyártóval való eddigi megállapodását és egyúttal saját szenzorok fejlesztésén kezdett dolgozni. A februári MWC-n bemutatott Galaxy S5-ben így tehát már a dél-koreaiak saját ISOCELL technológián alapuló fényérzékelői lapulnak. A Samsung ígéretei szerint a fejlesztéseknek köszönhetően az újfajta BSI kamerák nem csak javulást értek el a fényérzékenységben, hanem mindeközben jelentősen csökkent a képeken eddig látott zaj is.

A Chipworks által készített mikroszkópos vizsgálatokból egyértelműen látszódik a különbség a korábbi modellekéhez képest. Az oldal munkatársai szerint a Samsungnál nemcsak lenyűgöző technológiai áttörést értek el a szakemberek, de egyúttal megnyitották az utat a magasabb képérzékelővel ellátható mobilok felé is.

A Galaxy S5-el készített mintafotókról erről a cikkünkben olvashattok.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá