Hová tűntek a Samsung vezető beosztottjai?

0 1,686

Öt kulcsembert, köztük a vállalat mobil eszközök fejlesztéséért és azok szállításáért felelős alelnökét vesztette el a Samsung amerikai részlege az elmúlt két hónap során. Volt, aki az Apple-nél kötött ki, míg másokról nincs hír, ahogy arról sem, hogy kik indulhatnak a vállalat milliós nagyságrendű fizetésekkel járó jelenleg betöltetlen posztjaiért.

Legalább öt magas rangú vezető hagyta el az elmúlt két hónap alatt a Samsung mobiltelefonokkal is foglalkozó amerikai telekommunikációs vállalatát – írja a CNET bennfentes információira hivatkozva a PhoneArena.

Az általános igazgatók mellett „eltűnt” Seshu Madhavapeddy is, az óriásvállalat termék- és technológiai fejlesztésekért felelős alelnöke, akinek hatáskörébe tartozott a Samsung mobil eszközeinek fejlesztése, illetve az azzal kapcsolatos logisztikai feladatok irányítása is. A vezető beosztottak közül távozott még a Galaxy tabletek feltalálójaként is ismert Nanda Ramachandran, de ő felelt többek közt a Samsung HomeSync nevű android alapokon működő médiatárolójáért is. A CNET információit idéző PhoneArena szerint az eladásokért és marketingért felelős alelnökök közül is hiányoznak páran, de az oldal birtokába került információk szerint volt, aki az Apple kötelékébe került.

A CNET szerint egyelőre nem tisztázott, hogy van-e összefüggés a vezető posztokat betöltő kulcsemberek távozása és az Apple-lel nemrég folytatott szabadalmi pert érintő újabb tárgyalások között.

A Samsung az ügy kapcsán közzétett hivatalos sajtólevelében úgy fogalmazott: „volt, aki önként távozott, hogy egyéb lehetőségekhez jusson.”

Egyelőre nem tudni, hogy az öt vezető beosztott helyét ki veszi majd át a Samsung Mobile USA-nál.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá