Okostelefonnal vezérelhető légkondit dobott a piacra a Samsung

0 1,839

A nyár közeledtével egyre több emberben merül fel a gondolat, hogy a sokszor elviselhetetlenné váló hőséget az otthonába szerelt légkondicionálóval próbálja kellemesebbé varázsolni. Azonban minden átalakítás vagy éppen felújítás rengeteg fejtörést okoz, ezért senki sem szeretné a régóta csinosítgatott lakását egy oda nem illő készülékkel elcsúfítani. A Samsung legújabb AR 5000, 7000 és 9000-es sorozatú légkondicionálóinál ezeket a kényes kérdéseket is figyelembe vették, így még a legmodernebb lakások stílusához is igazodnak.

A Samsung újdonsága az egyedülálló háromszög kialakítás révén olyan különleges kiegészítője lehet a lakásnak, amely pillanatok alatt képes ideális hőmérsékletet is varázsolni. A stílusos külsőt kölcsönző AR 7000-es és 9000-es modelleknél megtalálható Crystal Gloss dizájn azonban nem csak külcsín, az új kivitelezés nagyobb beszívási és szélesebb kifújási felületet tesz lehetővé, melynek köszönhetően a levegőkeringtetés 26%-al gyorsabb, kétszer olyan széles sávban, és immáron 14 méteres távolságban is érzékelhető a hűvös levegő. Ugyanakkor a Samsung Digital Inverter technológiával az energiahasználat is minimalizálható, miközben folyamatosan szinten tartja az ideális hőmérsékletet.

Ahogy az a Samsungtól várható, a készülékben olyan praktikus funkciók is megtalálhatók, mint az „egyszemélyes üzemmód”, amely hatékonyan, csökkentett energia felhasználással, akár egy-két ember számára is kellemesen hűvös levegőt biztosít a lakásban. A „gyors hűtés” funkció bekapcsolásával pedig a légkondicionáló pillanatok alatt képes lehűteni a szobát, aztán automatikusan visszaáll a „kényelmes hőmérséklettartás” üzemmódra, hogy fenntartsa a kívánt hőmérsékletet, így a felhasználónak nem kell módosítani a beállítást.

A dizájn, és a hatékonyság mellett a Samsung arra is gondolt, hogy a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módon kezelhetőek legyen a készülékek, így azok a beépített SmartWi-Fi funkcióknak köszönhetően már okostelefonról is működtethetőek. A munkahelyről kilépve már útközben, távolról is elindítható és szabályozható a légkondicionáló, a tikkasztó hőségből hazaérvén tehát mindig kellemesen hűvös hőmérséklet fogadja majd a felhasználót. A berendezés képes a bekapcsolás óta felhasznált energia, és a teljesítmény kijelzésére is, sőt a felhasználónak még a szűrőtisztítás idejére sem kell emlékeznie, hiszen arról időben emlékezteti a készülék. Az okostelefon azonban nem csak távoli vezérlés esetén hasznos, hiszen a legtöbbször használt működési beállításokat és a hűtési üzemmódokat a mobil alkalmazás különböző profiljaiban lehet tárolni.

A SmartInstallation funkció önellenőrzést végez annak érdekében, hogy megállapítsa, hogy a készülék megfelelően van-e telepítve. A SmartCheck automatikus problémakereső rendszere pedig felismeri és diagnosztizálja a felmerülő problémákat, valamint az AR7000 és AR9000 készülékek esetén egyszerű megoldási javaslatokat is nyújt az okostelefon felhasználóknak.

A legújabb légkondicionálók már a felhasználók egészségére is nagy hangsúlyt fektetnek, így a VirusDoctor és az Easy Filter kiszűri a levegőben lévő port, szennyeződést, allergén anyagot, ráadásul a baktériumot és vírusokat, beleértve az A típusú influenzát és a Corona vírust meg is semmisíti.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá