Mire és mennyit használjuk leginkább mobiljainkat?

0 998

Telefonjainkra telepített alkalmazások közül bár csökkent a felületén eltöltött idő, továbbra is a Facebookot nyomkodjuk legtöbbet. Hogyan alakulnak a mobilhasználati trendek manapság? Kutatás.

Több száz amerikai felhasználó mobilhasználati szokásait vette alapul legújabb kutatásához a Flurry nevű ismertebb elemzőcég. Az adatokat az idei év januárjától egészen március végéig gyűjtötték, a végeredmény pedig döbbenetes. Mint kiderült, a kutatásban részt vevő felhasználók naponta átlagosan 2 órát és 42 percet töltenek el mobileszközükön lógva.

A tavalyi évhez képest még mindig elsöprő előnnyel a letölthető alkalmazások viszik a pálmát, ezek közül is főként a játékok (32%) számítanak a legnépszerűbbnek az okostelefonnal rendelkezőknél.

Hasonlóképp nőtt a közösségi oldalak specifikus mobilalkalmazásán keresztül eltöltött idő is. A Facebookot ma már kevesebb ideig, de még mindig jóval többen nyomkodják, mint a Twittert (1,5%) vagy a Youtube-ot (4%), emellett egyre több időt szánunk a különféle produktivitás kategóriájába (4%) tartozó appoknak és előszeretettel nyomkodjuk a kiegészítő (8%), mint például a képernyőzárat testre szabható alkalmazásokat is.

Kíváncsian várjuk a jövő évi eredményeket is, hiszen időközben olyan nem kis felvásárlások történtek, mint a Facebook legutóbbi dollár milliárdokat érő ügylete, ráadásul egyre több felől hallani, hogy a közösségi oldal még idén több különálló alkalmazást is bejelent majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá