Három az igazság: itt vannak az új Galaxy tabletek

2 1,250

Nem lőttünk túlságosan mellé, amikor úgy fogalmaztunk, a héten jó eséllyel bemutathatja megújult Galaxy portfólióját a Samsung – és most tessék, itt vannak. Mind a hárman.

Hárommal kezdte, hárommal folytatja év elején megkezdett táblagépes offenzíváját a Samsung. A korábban kiszivárgott információknak megfelelően ma hivatalosan is bemutatta megújult Galaxy Tab szériájának negyedik generációját a dél-koreai gyártó.

A frissített modellek 7, 8 és 10 colos változatban érkeznek, közös jellemzőjük, hogy méretüktől függetlenül mindegyik kijelzőjét egy 1280 x 800 pixel felbontású panel uralja, frontoldali kamerájuk 3, míg hátulsó 1 megapixeles. Szintén közös ismérv a számítási folyamatok gyorsaságát biztosító 1,2 GHz-es négymagos processzor, valamint a 1,5 GB-os RAM modul.

A háttértár tekintetében némi eltérés ugyan, de mutatkozik: a legkisebb változat 8 vagy 16 GB integrált memóriával is kapható lesz, míg a 8 és 10 colos tabletek esetén 16 gigabájt áll majd felhasználó rendelkezésére. Természetesen mindháromnál elérhető a microSD általi tárhelybővítés lehetősége. Szoftver oldalról mindhárom versenyzőnél az Android legújabb 4.4-es KitKat verziója dirigál, az adatátvitelt biztosító opcionális szolgáltatásokból pedig a 3G és az LTE is elérhető lesz.

Az új táblagépek várható piacra kerülési dátumát illetően a Samsung csupán annyi közölt, valamikor ebben a negyedévben, de hogy mennyiért, azt még nem tudni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

Szólj hozzá