Törlik az erotikus tartalmakat a Play Store-ból

Eltávolítaná alkalmazásboltjának felületén megjelenő összes erotikus tartalmat a Google. A cél, hogy biztonságosabbá tegyék a Play Store-t a (leg)fiatalabb korosztály számára is.

Bár kifejezetten pornográf típusú tartalmakkal zömével csak a Twitter videó megosztós szolgáltatásának felületén találkozhatnak a felhasználók, a Vine után most hasonló tisztogatásba kezdene a Google is, aki első lépésként megszigorította a Play Store felületére feltölthető tartalmak erre vonatkozó irányelveit.

A fejlesztői programszabályzatban foglaltak szerint továbbra is elsődleges céljaik közt szerepel, hogy a Play Store összes felhasználója pozitív élményekkel gazdagodjon, de az utóbbi időben nagymértékben megsokszorozódott erotikus tartalmak miatt rengeteg szülő jelezte aggályait, a Google ennek hatására pedig változtatott a feltöltésre vonatkozó szabályzatukon. Ennek értelmében mostantól nem engedélyezett sem a meztelenséget, sem a szexuális aktust vagy a szexualitást nyíltan ábrázoló tartalmak feltöltése. A rendelkezés minden olyan tartalomra vonatkozik, amelyet valamilyen alkalmazás jelenít meg, vagy valamilyen ehhez kapcsolódó linket tartalmaz, de ebbe a kategóriába tartoznak a felhasználók számára megjelenített hirdetések is.

A Google ilyen mértékű változtatásokat legutóbb a Play Store-ra vonatkozó vásárlásoknál alkalmazott. Az új opciókkal mostantól akár minden egyes Play Store-ban megvásárolni kívánt játék, könyv, zene vagy alkalmazás esetén kérhetjük a rendszer általi jelszavas azonosítást.

(kép: androidcentral)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá