Most kiderül: a Samsung vagy az Apple vezérigazgatója keres jobban?

0 1,407

Te elgondolkoztál már azon, hogy éves szinten mennyi pénzt vihetnek haza az IT szektor világelső cégeinek vezetői? Míg egyes vállalatok korábban ezt komolyan titkolták, addig mások a nyilvános jelentésekbe is beletették. Annak ellenére, hogy elképesztő összegekről beszélünk, a szerkesztőségünkben is azon a véleményen vagyunk, hogy ezt teljesen felesleges rejtegetni, hiszen egy-egy top CEO, – ha közvetve is – de 200-300 ezer ember munkájáért felel. A juttatásokat pedig ehhez kell mérni.

Mostantól a Samsung is beáll azok sorába, akik nyilvánosságra hozzák a vezető tisztségviselők fizetését. Természetesen nem szeretnénk senkinek sem a zsebében turkálni, de reális képet kaphatunk arról, hogy egy-egy világmárkának mennyit érnek a profi, irányításra született szakemberek. Már most lelőjük a poént: a Samsungnak többet, mint az Apple-nek.

A Samsung Mobile jelenlegi elnök-vezérigazgatója JK Shin, a hivatalos jelentések alapján 5,8 millió dollárt (1,27 milliárd forint) vihetett haza a 2013-as évben. Ez 1,55 millió dollárral (341 millió forint) több, mint amit Tim Cook, az Apple vezére, keresett az elmúlt esztendőben. Ráadásul Cook jobb eredménnyel zárta az előző évet, ugyanis 2012-ben “csupán” 4,17 millió dollárt utaltak neki fizetésként.

Ez volt az első alkalom, hogy a Samsung nyilvánosságra hozta ezen információkat. Ez sem önszántukból történt: a dél-koreai előírások megváltoztak néhány hónappal ezelőtt, így most már kötelező nekik megmutatni. Éves szinten kell nyilatkozniuk az üzleti bejelentésekről, a fizetésekről és a pénzügyi mérlegről. Szerinted jogosan kapnak ekkora fizetést ezek a vezetők?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá