Te tudod, hogy a Samsung honnan kapta a nevét?

0 7,397

A kütyük egyre inkább behálózák a mindennapjainkat. Jelen vannak mobiltelefon, TV, táblagép formájában, de okos fogkefével mosunk fogat, s alváskor speciális órát viselünk, mely információt gyűjtve megpróbál a legideálisabb fázisban felébreszteni bennünket. Ezeket az eszközöket készítő cégek, bizony rendelkeznek márkanévvel. Gyakran beszédesek, azonban néha nem is olyan egyszerű rájönni arra, hogy miért is így hívják az adott vállalatot. Te például tudod, hogy a Samsung név honnan ered?

Először is meg kell említeni, hogy a Samsung vállalat székhelye Dél-Koreában, Szöulban található, azonban ez nem volt mindig így. Az alapító-elnök Byung-Chull Lee 30.00 wonból hozta létre a kis céget a koreai Taegu-ban. Érdekes módon a Samsung eleinte nem gyártással, hanem külkereskedelemmel foglalkozott. Szárított halat, zöldséget és gyümölcsöt fuvaroztak Mandzsúriába és Pekingbe.

Pár évtizeddel később már a Samsung saját malommal, cukrászgéppel és egyéb eszközökkel rendelkezett. Így a termékek gyártását, csomagolását és értékesítését is ők végezték. A Samsung azonban mindezzel nem elégedett meg, s a 70′-es években új üzletágakba fektettek be. Ilyen volt például a nehézipar, a vegyipar és a petrolkémiai ipar. Ráadásul ebben az időszakban elkezdenek elektrotechnikai termékeket gyártani. A többi pedig már történelem.

A Samsung név két részből áll: Sam és Sung. Mindkét tagnak önálló, tiszta, koreai jelentése van. A Sam hármat, míg a Sung csillagot jelent. Így együttesen három csillagot jelent a Samsung név. Ez a 90′-es évek elejéig a logóban is jól látszódott. Persze azóta sokat változott a kép megjelenése a vállalatnak.

Időközben a Samsung is hatalmas lett. Több mint 236 ezer embert foglalkoztatnak a világ 79 országában, ráadásul egyike a világ 10 legértékesebb márkájának. Megdöbbentő evolúció, nem igaz?

samsung-logo-evolution-1

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá