Jön az Android üzleti felhasználóknak készült változata

Régóta pletykálják, hamarosan azonban tényleg valósággá válhat az Android kifejezetten az irodai igényekhez illeszkedő változata.

Idén május helyett pár héttel később csak június 25. és 26. közt kerül megrendezésre a Google I/O nevű elsősorban fejlesztőknek tartott nagyszabású konferenciája, melynek az elmúlt évekhez hasonlóan most is San Franciscó ad helyszínt. A kétnapos eseményig bár még jócskán van idő, Sundar Pichai, a vállalat Android és Chrome termékeinek irányítását végző alelnök korábban úgy fogalmazott, izgalmakból most sem lesz hiány. Mint ismeretes, ezen a rendezvényen mutatják be a vállalat jövőbeni fejlesztéseit, illetve, tavaly ugyanezen a konferencián debütált az Android csokiról elnevezett változata, a KitKat is.

Android szempontból ráadásul kifejezetten érdemes lesz figyelemmel kísérni a show-t, az hírlik ugyanis, hogy a Google végre készen áll, hogy a nagyközönség számára is bemutassa mobil operációs rendszerének vállalkozásbarát megoldásokkal kifejlesztett változatát. Az Android piaci részesedése köztudottan élvonalban jár a többi versenyző saját platformjához képest, ám a zöld robotos rendszer máig nem tette be lábát az üzleti világba, annak ellenére, hogy viszonylag régóta pletykálnak róla. Egy üzleti igényekhez illeszkedett Android-verzió megjelentetésével ráadásul még nagyobb részesedésre tehetne szert a Google.

Az új Androiddal kapcsolatban nem sok konkrétum jelent meg eddig. Források szerint a keresőóriás lényegesen nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a biztonságba, illetve újfajta azonosítási eljárást is valószínűsítenek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá