Itt a teljesen ingyenes Office az androidos mobileszközökre is

0 1,111

Hosszú évek után tegnap elérhetővé tette irodai programcsomagjának az Apple táblagépeire fejlesztett verzióját is a Microsoft. Az iPaden való megjelenésnek azonban nemcsak az iOS rendszerű készülékek tulajdonosai örülhetnek, az új Office ugyanis androidos mobilokra is elérhető, ez utóbbi esetében ráadásul teljesen ingyen.

Március 27-e valószínűleg sokáig emlékezetes marad az Apple táblagépeivel rendelkezőknek, hiszen ezen a napon jelentette meg több évnyi fejlesztés és még több pletyka után irodai alkalmazáscsomagjának iPadekre szánt változatát a Microsoft. A hírt egy különálló sajtóeseményen a Steve Ballmert váltó nemrég beiktatott új Microsoft-vezér, Satya Nadella jelentette be, aki egyúttal azt is elárulta, a mobilokon is elérhető új Office használatát utóbbi esetben nem kívánják előfizetéshez kötni, így ahhoz teljesen ingyen juthat hozzá bárki.

A Play Store-ból is díjmentesen elérhető Microsoft mobile Office-szal megtekinthetjük és szerkeszthetjük is a különféle dokumentumokat. A programcsomag – akárcsak a táblagépekre szánt verzió esetében – OneDrive és SharePoint támogatással is rendelkezik, a kifejezetten mobilra optimalizált felület ráadásul kényelmes olvasást és könnyű kezelhetőséget biztosít. Külön kiemelendő a Wordbe integrált az olvasás folytatását megkönnyítő funkció, amellyel egy-egy átlagosnál hosszabb szöveg esetén onnan folytathatjuk a böngészést, ahol előzőleg abba hagytuk.

Az irodai csomagot eddig kizárólag az Office 365 előfizetéssel rendelkezők élvezhették, de a mobilra letöltők most teljesen ingyen juthatnak hozzá az összes funkcióhoz.

[app]com.microsoft.office.officehub[/app]

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá