Meghalt egy munkás a Samsung egyik gyárában

0 10,661

Gázszivárgás következtében felszabadult nagymértékű szén-dioxid mérgezés okozott halálos balesetet ma hajnalban a Samsung egyik Szöuli gyárában. Utoljára 2013 januárjában egy másik létesítményben történt hasonló incidens, akkor azonban öt emberéletet követelt a szivárgás. A Samsung vizsgálatot indított.

Ma hajnalban meghalt egy 52 éves férfi abban a Dél-koreai Samsung-gyárban, ahol a tűzoltó berendezés eddig ismeretlen okok miatt magától bekapcsolt, majd a hibás működés következtében nagymértékű szén-dioxid gázzal borította be a gyár több területét. A Szöuli létesítményben történt incidens nem az első, az elmúlt 18 hónapban ráadásul több hasonló gázszivárgással kapcsolatos esetről számoltak be – írja a Yonhap News nevű, koreai hírügynökség.

2013 januárjában öt emberéletet követelt a vállalat fő chipgyártással foglalkozó Hwaseong üzemében keletkezett hidrogén-fluorid szivárgás. Akkor egy ember a helyszínen azonnal életét vesztette, négy másikat nagyfokú mérgezéssel kórházba szállítottak, ám végül egyikükön sem tudtak segíteni. Pár hónappal később további három másik dolgozó sérült meg egy baleset következtében ugyanebben a gyárban.

A Samsung nemrég hivatalos oldalán is megerősítette a halálos balesetet, hozzátéve, alapos vizsgálatot indítanak, hogy megakadályozzák a hasonló incidensek előfordulását. Időközben a hatóságok is megkezdték a szóban forgó gyár átvizsgálását, arról azonban még nem esett szó, hogy milyen következményekkel kell majd számolnia a Samsungnak.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá