Itt vannak a Samsung újgenerációs okos izzói

0 2,346

Ha okos, akkor tablet vagy telefon, illetve manapság már óra is. Első hallásra többünk számára vélhetően és érthetően ez utóbbiak ugranak be inkább, pedig a kifejezésnek egyre nagyobb szerep jut már a mezei háztartásokban is. Az okosotthonok félig-meddig, de nem teljesen új keletűek, erre a területre ráadásul egyre több gyártó kapcsolódik be az okostelefonhoz társítható kiegészítőkkel, illetve alkalmazásokkal, most pedig épp a Samsung rukkolt elő Smart Bulb nevű villanykörtéivel.

Az otthonunkban használható okos kiegészítőkkel, mint például az izzókkal elsők között az LG és a Phillips lépett piacra, de az elektronikai nagyvállalatok között a Samsung is ott van, aki nemrég be is mutatta első valóban okos fényforrásait a Frankfurtban zajló Light + Building 2014 rendezvényen.

A Smart Bulb nevű izzók különlegessége, hogy a hasonló piacon lévő megoldásokkal ellentétben kizárólag Bluetooth kapcsolaton, valamint a hozzájuk tartozó alkalmazáson keresztül kommunikálnak az okostelefonokkal és táblagépekkel. Az izzók pontos teljesítménye bár még nem ismert, de a tartósság szempontjából biztosan nem lesz rájuk panasz, a gyártó ígérete szerint mintegy 10 évig működnek.

A Samsungos Smart Bulb LED lámpákhoz tartozó alkalmazással egyidejűleg akár 64 izzót is kezelhetünk, állíthatjuk azok színtartományát, de aki Disco-szerű élményre vágyik, az sem fog hiányt szenvedni, az appba épített tömérdek funkció között ugyanis ez is elérhető.

Az izzók pontos megjelenését illetően egyelőre nem közölt konkrétumot a Samsung, ahogy azok áráról sem, de a vetélytársak hasonló termékeit elnézve, nem valószínű, hogy 32 dollárnál többe kerülnének majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá