Az oroszok a Samsung tábláit választották az iPad készülékek helyett

0 1,282

Az amerikai kormány az adatbiztonság miatt még mindig a BlackBerry készülékeit részesíti előnyben, sőt még csak most kacsintgat más márkák, köztük a Samsung okos készülékei felé. Oroszországban viszont most a dél-koreai vállalat termékei a menők, hiszen az orosz kormány úgy ahogy van az összes eddig használt kormányzati iPad táblagépét lecserélte a Samsung eszközeire.

Bár vélhetően az Apple-t nem vágja csődközeli állapotba az orosz kormány lépése, mindenesetre szép teljesítmény a Samsungtól, hogy megnyerte az oroszországi csatát és így az orosz politikusok már a legújabb Samsung táblagépeket használhatják.

A váltás egyébként nem is olyan régen történt, az oka pedig az volt, hogy az egyes titkosított anyagokat, és kormányzati találkozók alatt elhangzott információkat az oroszok szerint lényegesen könnyebb a Samsung eszközeivel tárolni és megvédeni. Ezt hangsúlyozta legalábbis Nikolai Nikiforov, az orosz médiáért és kommunikációért felelős miniszter is.

Az persze nem derült ki a jelentésből, melyről a Business Insider számolt be, hogy pontosan milyen eszközökről is van szó, de az biztos, hogy teljes mértékben megfelelnek a nagyvállalati és a kormányzati követelményeknek, valamint az Androidos operációs rendszerrel ellátott eszközök már vannak olyan biztonságosak, mint az iOS mobiloperációs rendszerrel szerelt készülékek.

Oroszország egyébként tagadta azt az elképzelést, mely szerint az Ukrajnában zajló krízis helyzet miatt próbálják megszakítani a legtöbb amerikai nagyvállalattal a kapcsolatot, mivel tartanának az amerikai NSA megfigyeléseitől.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá