Kétlépcsős azonosítással újít a Tumblr

0 550

A Twitterhez és a LindkedInhez hasonló kétkulcsos azonosítást vezet be a Tumblr is, hogy még biztonságosabbá tegyék a közösségi oldal felületét.

A TFA, vagyis Two Factor Authentication, azaz kétlépcsős azonosítás lényege, hogy az adott szolgáltatáshoz tartozó felhasználónév és jelszó páros mellett egy egyedileg generált kódot is meg kell adni. Ezáltal nem csak lényegesen megnövelhetjük fiókunk védelmét, de egyúttal drasztikusan csökkenthetjük annak esélyét, hogy a profilunk alatt tárolt információkat illetéktelenek szerezzék meg.

A felhasználót ily módon azonosító technikát a közösségi oldalak közül elsőként a Facebook és a Twitter kezdte alkalmazni, majd nem sokkal később a LinkedIn, most pedig a Tumblr kapcsolta be.

A mikro-blog szolgáltatást használók számára a kétkulcsos azonosítás nem automatikusan lép érvénybe, a beállításokban (személyes fiók) kell engedélyezni, ezt követően pedig meg kell adnunk mobiltelefonszámunkat. A soron következő lépések elvégzése után már csak egy egyszeri azonosító kód megadására lesz szükség (nem kell megjegyezzük).

Ezzel véglegesítettük is az új biztonsági mód aktiválását.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá