Android és Tizen helyett RTOS-t futtat a Samsung Gear Fit

0 1,198

A Samsung még Barcelonában a Mobile World Congress 2014 rendezvényen mutatta be új, saját fejlesztésű operációs rendszerét, a Tizent. A legnagyobb megdöbbenésünkre az új okosórákon, a Samsung Gear 2 és Gear 2 Neo készülékeken már ezen rendszer futott, szakítva az eddigi Android alapú rendszerekkel.

A Samsung ugyancsak bemutatta még a Gear Fit készüléket is, mely sokak szerint szintén a Tizen rendszert használta volna a működésre. A Samsung azonban itt is meglepetést okozott, hiszen a Gear Fit készülék se nem Android, se nem Tizen rendszert, hanem egy szintén saját fejlesztésű platformot kapott.

A hordható Gear Fit eszközt egy úgynevezett RTOS (Real Time OS) futtatja, amely egy olyan egyszerű platform, melyet szintén a dél-koreai óriás fejlesztett ki saját magának. Az új operációs rendszer bár egyszerűbb, de így lényegesen gyorsabban dolgozza fel az adatokat, mint más komplexebb operációs rendszerek, mint az Android vagy a Tizen.

A Samsung célja az volt, hogy egy olyan rendszert alkossanak, mely gyorsabb, de mégis lehetővé teszi, hogy fejlettebb energiagazdálkodásának hála sokkal jobban kímélje az akkumulátort. Az új rendszerrel a Samsung elérte, hogy a Gear Fit akár 3-4 napos rendelkezésre állási idővel is bírjon.

Az új rendszernek viszont hátrányai is vannak, a fejlesztők például nem tudnak külső alkalmazásokat gyártani a Gear Fit készülékre, csak a Tizen rendszerű Gear 2 és Gear 2 Neo eszközökre. A felhasználók viszont így várhatóan sokkal pontosabb adatokat fognak kapni az egészség-központú saját Samsungos alkalmazásoknak köszönhetően.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá