1 milliárdan nyomkodjuk a mobilos Facebookot

0 580

A felvásárlásokkal kapcsolatos teendői mellett azért más miatt is érdemes figyelemmel kísérni a közösségi oldal hétköznapjait.

Épp csak néhány órája, hogy a Facebook újabb dollármilliárdos akvizícióról számolt be, ám az alkalmazásokat fejlesztő cégek után most egészen másra vetettek szemet Zuckerbergék: 2 milliárd dollárért vásárolják fel a közösségi tőkegyűjtésből megvalósult virtuális valóságot elérhetővé tévő Oculus Riftet, valamint a mögötte álló fejlesztővállalatot. Mark Zuckerberg Facebook-vezér elmondása szerint rövidesen új időszámítás kezdődik a közösségi oldal és úgy általában az azt használó emberek életében.

A milliárdos bevásárlás apropóján összehívott sajtótájékoztatón néhány újabb elképesztő statisztikára is fény derült. A korábban nyilvánosságra hozott adatok szerint tavaly decemberben még 945 milliónál járt a közösségi oldalt kizárólag mobilról látogatók száma, ez mostanra azonban az 1 milliárdos határt is átlépte.

Kisebb, de hasonló sikert könyvelhet el az immár 2012 óta Facebook tulajdonban lévő Instagram is. A népszerű fotómegosztó alkalmazás felhasználói bázisa a felvásárlástól számított alig két év alatt megduplázódott, mostanra 200 milliónál is többen nyomkodják.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá