Már készülőben az új KitKat

Továbbra is meglehetősen kevés azon mobilok száma, amelyeken az új Android fut. Ez ráadásul úgy tűnik, egy cseppet sem zavarja a Google-t, aki állítólag már gőzerővel készíti a csokiról elnevezett oprendszer soron következő változatát.

Az utóbbi hónapok statisztikáit elnézve jól látható, továbbra is a Jelly Bean számít a legelterjedtebbnek az egyébként meglehetősen fragmentált Android-univerzumban. Ez persze annak fényében koránt sem meglepő, hogy még mindig nagyon kevés a KitKatet futtató mobilok száma, annak ellenére, hogy a Google korábban azt ígérte, mindenáron azon van, hogy a régebbi készülékekre is megjelentesse a csokoládéról elnevezett operációs rendszert. Az ígéretek megvalósulására azonban egyre inkább úgy tűnik még jócskán várni kell, ráadásul a legfrissebb hírek is ezt látszanak megerősíteni.

A LlabTooFeR néven elhíresült fejlesztőtől származó információk szerint a Google ahelyett, hogy a régebbi készülékek KitKatre való frissítésén ügyködne, inkább egy újabb verziót fejleszt.

A kiszivárogtató Twitter-oldalán közölt információi alapján egyelőre annyit tudni, hogy a KTU72B néven készülő build a Nexus 5-nél korábban felfedezett kamera bugot javítja majd, de, hogy a frissítés által milyen újdonságokra lehet még számítani, arról nincs hír.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá