NFC-képes nyomtatók KKV-knak a Samsungtól

0 1,172

A Samsung Electronics bemutatta az NFC-képes (Near Field Communication – kis hatótávolságú kommunikáció) nyomtatóinak új modelljeit: az Xpress C1860-as sorozatú színes lézernyomtatókat és az Xpress M2885-ös sorozatú mono-lézer nyomtatókat. Ezeket a nyomtatókat olyan irodák, valamint kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára tervezték, amelyek sokat nyomtatnak, és amelyeknél számos más informatikai eszközzel kell biztosítani a kompatibilitást. Mindkét sorozat kompatibilis a Samsung Cloud Print™-tel, amely már idén kapható lesz az Egyesült Államokban és Európában.

“Továbbfejlesztettük a korábbi, 2013-as NFC-képes nyomtatóinkat, és eredményül ezeket a gyorsabb és még fejlettebb technológiájú, kifejezetten a KKV ügyfelek számára tervezett modelleket kaptuk – mondta Sung-won Song, a Samsung Electronics nyomtatási üzletágának értékesítési és marketing vezetője és elnöke. – Ahogy a mobil eszközök egyre inkább a mindennapos munkakörnyezet központi elemévé válnak, ezek az NFC-képes nyomtatók lehetővé teszik a KKV-k számára a problémamentes napi ügymenetet, valamint az egyre növekvő Bring Your Own Device (Hozd a saját eszközödet, azaz a személyes eszközök munkahelyi felhasználása) igényeknek való megfelelést.”

Gyorsabb nyomtatás és még nagyobb teljesítmény a változó irodai környezethez

Az Xpress C1860-as sorozat egy C1810W színes lézernyomtatóból és egy C1860FW színes multifunkciós nyomtatóból áll, melyeknek MFP modellje egyszerre teszi lehetővé a nyomtatást, a másolást, a szkennelést és a fax küldést is. Az Xpress M2885-ös sorozat az M2835DW mono lézernyomtatóból és az M2885FW multifunkciós nyomtatókból áll, a multifunkciós modellel szintén lehet nyomtatni, másolni, szkennelni és faxot küldeni.

Ezek a nyomtatók egyszerűvé és kényelmessé teszik a mobil nyomtatást a KKV felhasználók számára, és rendkívüli nyomtatási sebességre képesek: 28 lap percenként (A4-es méretben) a mono lézernyomtató esetén és 18 lap percentként (A4-es méretben) a színes lézernyomtatóknál.

Az Xpress C1860 kétmagos processzorral (533MHz-es elsődleges processzor és 150MHz-es másodlagos processzor) és 256MB-nyi memóriával (512MB-ig bővíthető) rendelkezik, míg az Xpress M2885 készülék 600MHz-es processzorral és 128MB-nyi memóriával érhető el.

Az Xpress M2885/C1860-as sorozat professzionális minőségben nyomtat, ahol a szövegek élesek, a képek pedig tiszták a Samsung egyedi képjavító eljárásának és a Rendering Engine for Clean Page (ReCP) technológiának köszönhetően. Emellett az Xpress C1860 sorozat élénk és ragyogó színekkel dolgozik a kisebb és egyenletesebb festékrészecskéket tartalmazó polimerizált toner révén.

Nyomtatáskönnyítő funkció mobil eszközökön is

A Samsung már mobil eszközökön is elérhetővé teszi az “Easy Print Management” nyomtatáskönnyítő funkciót, amelyet eddig csak asztali számítógépeken alkalmaztak. Az NFC funkcióval és a Samsung Mobile Print alkalmazással kiegészítve a külön informatikai osztállyal nem rendelkező KKV ügyfelek is most már könnyen nyomon követhetik eszközeik állapotát, egyéb adatait, valamint a fogyóeszközök felhasználását.

Az esetlegesen felmerülő vevői igények kielégítése érdekében a Samsung Mobile Print alkalmazás egy sor olyan videót is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a helyszínen észleljék, és oldják meg a hibákat, s ne kelljen várniuk az ügyfélszolgálatra.

Még kényelmesebb mobil nyomtatás

A világ első NFC-képes nyomtatóinak (azaz az Xpress C410W sorozatnak) 2013-as bemutatkozása után a Samsung továbbra is arra törekszik, hogy a lehető legkényelmesebb mobilnyomtatási élményt kínálja. A Samsung mindkét új nyomtatócsaládja rendelkezik NFC és Wi-Fi Direct technológiákkal, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerűen és biztonságosan tudják kinyomtatni dokumentumaikat, képeiket, valamint a közösségi oldalak tartalmát: ehhez csak hozzá kell érinteniük az okostelefonjukat a nyomtatóhoz.

A felhasználók még szkennelt dokumentumokat is küldhetnek az okostelefonjukra közvetlenül a multifunkciós nyomatókról, s így nincs szükség arra, hogy a fájlokat e-mailben vagy az asztali számítógépen keresztül küldjék át.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá