Samsung, LG, Apple, Sony – Melyik táblagép bírja tovább?

0 1,498

A hardveres teljesítmény és a kijelzők közötti pixelháború helyett ezúttal a táblagépek üzemidejére volt kíváncsi a PhoneArena.

Murphy-szerű érzés, hogy mobileszközeink általában pontosan akkor hajlamosak lemerülni, amikor leginkább szükségünk volna rájuk. Ennek apropóján mélyreható akkumulátoros teszteknek vetette alá a PhoneArena a piaci csúcsgépek aktuális képviselőit, s rögvest hat tabletet tettek ki alapos nyúzópróbának.

A teszteken résztvevő táblagépek képernyőjének fényerejét közepes beállításokra vették, majd HD filmeket kezdtek lejátszani rajtuk. Az egyetlen versenyszámból álló megmérettetésből győztesként a Samsung aktuális Galaxy NotePro-ja került ki, a 12 colos monstrum akkumulátora egyhuzamban közel 9 órán át bírta a gyűrődést.

Egy hajszállal, egészen pontosan 20 perccel lemaradva, másodikként ért célba az Apple új iPad Air-je, míg a harmadik helyen szintén a cupertinó-iak egyik üdvöskéje, a méretben bár kisebb, retinásított iPad mini 2 végzett.

A verseny hátralévőinek ideje ellenben viszont meglehetősen vegyesen alakul: 6 óra 17 perccel negyedik lett a 8 colos Galaxy Tab 3, ötödik a Sony Xperia Z-je, míg utolsóként az LG G Pad-ja ért célba, bár az ő esetében az 5 órás üzemidőt is csak éppen, hogy sikerült teljesíteni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá