Az Android felé nyitna az Apple

1 2,542

Váratlan lépésre szánhatja el magát hamarosan az Apple: meglévő zenei szolgáltatásukkal terjeszkednének, ráadásul nem is akármilyen irányba.

A streaming alapú szolgáltatásokkal teli zenei piac domináns részét köztudottan két tekintélyes szereplő uralja, míg a konkurens vállalatok hasonló megoldásai csak tisztes távolságból követik az élvonalat. Bár az Apple is az elsők között van, a Spotify részesedése egyre nagyobb méretet ölt, ennek részben egyik meghatározó oka az, hogy míg a Spotify szinte minden platformra, beleértve Windows-ra is elérhető, addig a cupertinió-iak jóformán csak iOS rendszerű mobileszközeiken jutnak szelethez abból a bizonyos tortából.

Az Apple részesedése így tehát egyre csökken, ez pedig arra sarkallhatja az almás vállalatot, hogy meglévő iTunes-os zenei szolgáltatásukkal más, mi több, egészen meglepő irányba terjeszkedjenek – írja a Billboard bennfentes információira hivatkozva a The Verge.

Az oldal forrásai szerint bár váratlan lépés volna az iTunes androidos rendszerre való fejlesztése, egyúttal könnyen valósággá is válhat, hiszen egy ekkora felhasználói bázissal feltehetően nem kis előnyre tehetne szert a streamelős zenei szolgáltatások terén az Apple.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. Az iTunes igy is úgy is halál. A deezer betonba tapossa, itt Európában biztos. Nekem is van iPad, de életemben nem használtam az iTunes szolgáltatásait. A retek fizet dalokert meg albumokert. A deezer nevetséges áron ad 20millio zene számot high quality minőségben. Amikor akarom felfüggesztem, es a pénzemért akar mennyi zenét hallgathatok. Az apple videó tar szolGaltatasa is köz röhej kategória, 16€ egy film, vagy megnézheted 4€-ért. Nonszensz. Kicsit át kell ezt gondolniuk, mert a vilag nem abba az irányba megy, hogy túl sok pénzt ezekért el lehet kérni meg. Persze próbálkozni lehet, de bibliai méretű apokalipszisbe lovagol igy az apple zenei es videós üzletága. :-))

Szólj hozzá