Itt az anti-Facebook

0 4,544

Míg a legtöbb közösségi alkalmazás a kapcsolatteremtésre helyezi a hangsúlyt, olyan is van, ami épp az ellenkezőjére.

Facebook, Instagram, Twitter – csak néhány az ismertebb alkalmazások közül, melyeknek az általuk elérhető funkciókon túl mindössze egyetlen célja van: minél több ismerősre, s ezáltal pedig még több kapcsolatra szert tenni. A kapcsolatépítés persze nem mindig felhőtlen, olykor pedig olyanok is ránk találnak a közösségi oldalakon, akikkel nem feltétlenül szeretnénk még csak távoli viszonyt sem ápolni. Szerencsére erre is létezik már megoldás.

A Cloak nevű ingyenes egyelőre kizárólag iPhone-okra elérhető alkalmazással (a fejlesztők ígérete szerint már készül az androidos verzió) néhány másodperc alatt elrejtőzhetünk Instagram és Foursquare-s ismerőseink elől. Sőt mi több, arra is lehetőség van, hogy teljes inkognitó üzemmódba helyezzük a telefont, ezzel pedig garantáltan nem fog zaklatni egyik szolgáltatást használó partnerünk sem.

A Cloak legnagyobb előnye, hogy abszolút diszkrét módon kezeli a nem kívánatos ismerősökkel való kommunikáció megvonást. Az app fejlesztőinek ígérete szerint a jövőben nemcsak más platformokra szeretnék elérhetővé tenni az alkalmazást, hanem még több közösségi oldalra kibővíteni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá