Hamarosan mobilunkról is streamelhetünk játékokat

0 640

A pc játékosok körében régóta ismert dolognak számít a videójátékok valós időben történő közvetítése, ezt hamarosan pedig mobilunkról és táblagépünkről is megtehetjük.

Elsőként az Apple mobileszközeire tette elérhetővé a játékok közvetítésének lehetőségét a Twitch, míg az androidos platform képviselőinek egy kicsit várniuk kell. A népszerű streamelős szolgáltatás a pc játékosok mellett immár az újabb generációs konzolok tulajdonosai számára is működik, így a szolgáltatás mögött álló cég közleménye szerint elérkezettnek látták az időt, hogy a mobilpiac felé is nyissanak.

A mobilról való streamelést egyelőre csak egyetlen játék, a Gameloft aktuális autós újdonsága, az Asphalt 8: Airborne támogatja majd, az ehhez szükséges szoftveres funkciókat pedig egy frissítés formájában kapják meg a játékosok.

A Twitch egyébként igen komoly offenzívát indít a Gamelofttal karöltve. Elmondásuk szerint a jövőben nemcsak új játékokra tervezik kibővíteni az élő közvetítésre alkalmas opciót, hanem egyúttal alapjaitól írnák újra a mobiljátékok nyújtotta kikapcsolódásról eddig alkotott fogalmunkat.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá