Csak 2015 év elején érkezhetnek a 64 bites Androidos okosmobiliok

0 1,341

Az Apple múlt év őszén úgy tűnik igencsak meglepte riválisait azáltal, hogy piacra dobták a 64 bites A7 chippel szerelt iPhone 5s készüléket. Természetesen azonnal elindultak a pletykák és találgatások, sőt hivatalos beszámolók is arról, hogy hamarosan az Androidos okosmobilok is kifogják majd használni a 64 bites architektúrában rejlő lehetőségeket.

A magas elvárások ellenére most mégis úgy tűnik, hogy a Samsung és más mobiltelefongyártók is visszakoznak a 64 bites mobilprocesszorokkal szerelt készülékek piacra dobásától. Az ok egyszerű. Az első, hogy a Google nyílt forráskódú Androidos operációs rendszere még nem támogatja teljes körűen a 64 bites lapkákat, bár a Google jelezte, hogy folyamatosan dolgoznak a problémák megoldásán.

A másik, talán fontosabb indok a memória, azon belül is a D-Ram piacon keresendő. A D-Ram memóriák előállítási költsége ugyanis rendkívül magas, de csak ezen memóriákkal lehetne teljes körűen támogatni a 64 bites mobilprocesszorokat. A döntéshozók most kényelmetlen helyzetben vannak. Lehetőség lenne ugyan feljavítani a gyártósorokat, de ezáltal folyamatos késések és magasabb árak adódnának a memóriapiacon, melyeket a gyártóknak be kellene építeni a végfelhasználói árakba.

Ipari bennfentesek e miatt úgy vélik, hogy legjobb esetben is ezen év végére, de valószínűleg inkább csak 2015 elejére érkezhetnek majd meg a 64 bites lapkájú okosmobilok a piacra.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá