8: boldog születésnapot Twitter!

0 554

Bár hivatalosan csak március 21-én, azaz holnap ünnepelné nyolcadik születésnapját a Twitter, egy kisebb előajándékkal már megkezdte az előkészületeket napjaink egyik legmeghatározóbb közösségi szolgáltatása.

Az első tweetet 2006. március 21-én a Twitter egyik alapítója, Jack Dorsey tette közzé, ezzel pedig útjára indult az az ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, amely napjaink egyik legmeghatározóbb közösségi oldalává nőtte ki magát. A Twitter bár főként külföldön hódít, a szolgáltatás idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A Twitter alapját képező tweet, azaz csirip lényege, hogy a felhasználók rövid bejegyzéseket írhatnak, illetve egymásnak szánt üzeneteket küldhetnek formázatlan szövegként, de maximum 140 karakterben. A legtöbb követővel Justin Bieber kanadai énekes rendelkezik, előtte Lady Gaga Grammy-díjas énekesnő állt, akit egyébként a Twitter Királynőjének is neveztek a maga 33 milliós követői táborával.

Érdekesség, hogy a Twitter megalapítása óta az oldal felhasználóinak száma már elérte a 200 millió főt, akik naponta, mintegy 400 millió üzenetet tesznek közzé.

Nyolcadik szülinapja alkalmából videó helyett egy különleges ajándékkal kedveskedik a szolgáltatás mögött álló vállalat: erre linkre kattintva visszanézhetjük, mi volt az első csiripünk.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá