Megérkezett a Samsung NX mini kamerája

1 1,424

A kiszivárgott fotókon nemrég már megtekinthettük a Samsung legújabb és egyben legkisebb tükör nélküli kameráját, az NX minit. A tegnapi napon azonban a Samsung hivatalosan is bemutatta új masináját, mellyel rendkívül könnyedén készíthetőek jó minőségű selfiek, azaz önarcképek.

A selfiek az elmúlt években ugrásszerűen árasztották el az internetet, így a Samsung kifejezett célja is az volt, hogy a legújabb hóbortot meglovagolva a felhasználók rendelkezésére bocsásson egy olyan eszközt, mely az okostelefonok többségében már lehetőséget biztosított az önarcképek készítésére.

 

Az új Samsung NX mini egy olyan tükör nélküli, de cserélhető objektíves kamera, melyhez a dél-koreai gyártó egyből három lencsét is biztosí majd. Egy 9 mm, egy 17 mm és egy 9-27 mm-es objektív is megvásárolható majd az eszközhöz.

Az NX mini egy mindössze 1 hüvelykes BSI-CMOS szenzorral érkezik, mely azonban 20,5 megapixeles fényképek készítésére is lehetőséget biztosít majd. Természetesen 1080p-s Full HD videók is készíthetőek majd a készülék segítségével, melyeket 30 képkocka/másodperces sebességgel rögzít a kamera.

Az eszköz hátoldalán található 3″-es LCD kijelző felfelé hajtható ki, ezáltal biztosítja az önarcképek könnyű elkészítését, sőt az eszközben található WiFi és NFC modul segítségével ezek akár könnyedén meg is oszthatóak ismerőseinkkel.

A Samsung NX mini egyébként beépített lehetőséget biztosít a népszerű Flickr képmegosztóhoz, de a Dropboxhoz is biztosít 2GB ingyenes tárhelyet. A készülék barna, fekete és fehér színek mellet még akár mentazöld és rózsaszín árnyalatokban is elérhető lesz, várhatóan 450 dolláros áron.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá