Az okostelefonpiac profitjának 87%-a az Apple és a Samsung kezében van

0 814

Talán nem árulunk el nagy titkot, ha kijelentjük, hogy az elmúlt esztendőkben a Samsung és a nagy riválisa, az Apple osztozott az okostelefonpiac profitjának oroszlánrészén. Tették mindezt a többi gyártó kárára, amelyek ezáltal több sebből véreznek.

Egy friss jelentés szerint az elmúlt években a Samsung és az Apple a teljes okostelefonpiacból érkező profit 87,9 százalékát tette zsebre. Tette mindezt a két cég az elmúlt 6 évben, ami rekordnak számít mindkét cég életében.

Számszerűsítve a dolgokat, a jelentés alapján az elmúlt 6 évben a teljes okosmobilpiac 215 milliárd dolláros nyereséget termelt, melyből a Samsung és az Apple 189 milliárd dolláros részt tudhat magáénak. Mint persze várható volt, az Apple jelenleg még mindig nagyobb szeletet birtokol a profitból. A cupertinói cég 132,87 milliárd dolláros, míg a dél-koreai óriásvállalat 56,11 milliárd dolláros profitot ért el.

Bár a jelentésekből kiderült, hogy a két legnagyobb telefongyártó már nem igazán tudja tovább maximalizálni profitját, de jó hír a Samsungnak, hogy a jelenlegi erőviszonyok kezdenek kiegyenlítődni és bár jelenleg még az Apple fölözi le a legnagyobb profitot, hamarosan a Samsung is beéri az almás vállalatot.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá