Attól félsz, hogy lehallgatnak? Ezzel a telefonnal soha

0 800

Lehallgathatatlan kommunikációt és titkosított csatornán keresztüli biztonságos üzenetküldést tesz lehetővé a FreedomPop legújabb találmánya.

A Snowden Phone-ként is emlegetett mobiltelefon a gyártó által üzemeltetett 128 bites titkosítású rendszeren kommunikál, ami a mobilbeszélgetések titkosítása mellett a biztonságos üzenetküldést is lehetővé teszi. A FreedomPop-féle lehallgatás biztos telefonnal használója bárhol és bármikor válthat telefonszámot, így akár minden hívást más és más számról intézhet tulajdonosa, a művelet ráadásul alig néhány perc alatt megejthető.

A 189 dolláros telefon belsejében a Samsung kétmagos Exynos processzora bújik meg, de a pénzünkért még 16 gigabájtnyi belső tárhelyet, valamint 8 megapixeles kamerát is kapunk. A vásárlástól számítva meghatározott ideig felhasználható ingyenes hívás is rendelkezésünkre áll.

A Snowden botrány kirobbanása óta gomba mód elszaporodtak a különféle mobilbeszélgetéseket biztonságosabbá tévő megoldások. Legutóbb például a Boeing rukkolt ki, James Bond elnevezésű mobiljukkal, a készülék belsejében ugyanis egy mini robbanószerkezet van, ami az élesítést követően automatikusan megsemmisíti önmagát, s vele együtt a telefont.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá